top of page

Биография:

Венцислав Петков е инженер на 38г., родом от гр. Плевен.

Завършва средното си образование в Плевен с хуманитарен профил и придобива инженерската си специалност в ЛТУ гр. София през 2008г.. От 2006г. започва да развива собствен бизнес в сферата на спедиторството и логистиката.  Има опит в управлението на  международни екипи, дизайн и оптимизиране на бизнес процеси, както и изготвяне на планови маршрути за извършване на комплексни транспортни дейности.

През 2008г. г-н Петков паралелно разширява портфолиото си от успешни предприемачески дейности, като навлиза в строителната сфера като мениджър на строителни проекти. Основна линия на операции на строителната фирма са двойни подови системи, като на по-късен етап фирмата успешно развива собствено производство на такъв тип подови инсталации.

Визионерският дух на г-н Петков, комбиниран с безкористният му характер и чувството за правота довеждат до сблъсъкът му с държавния апарат и бухалките на статуквото. Стремежът му към една по-добра България по естествен път довеждат до мотивацията му да вземе нещата в свои ръце и той започва своята борба с несправедливостта в държавата и корупцията по всички сектори и етажи на властта. Заедно с Радостин Василев започват своята битка за справедливост, като постъпват в редиците на ПП „Има Такъв Народ“, изграждайки структурите на партията в Плевенска област. През 2021г. Венцислав Петков се заклева като народен представител в 47-то НС и става част от комисиите по „транспорт и съобщения“, както и „въпросите на децата, младежта и спорта“. Там неговата нишова експертиза и богат опит в частният сектор довеждат до разпознаването му от управляващата коалиция като подходящ кадър, да оглави като изпълнителен директор Акционерно Дружество „Национална Спортна База“ (НСБ). Оглавявайки НСБ, г-н Петков започва най-директната и ожесточена битка с мафията до момента. Той прекратява множество неизгодни за дружеството и държавата договори, както и премахва паразитите, закачени на заплата от правителствата на ГЕРБ. Дори след неправомерното му освобождаване от длъжност, множество неуспешни опити за медийни и съдебни удари срещу Венцислав Петков, той стои гордо изправен пред лицето на мафията и продължава борбата с корупционерите, като член на Изпълнителният Съвет на новоучредената от Радостин Василев политическа партия – „Морал • Единство • Чест“.

 

Време е за МЕЧ!

Венцислав Петков

bottom of page