top of page

Биография:
Кирил Веселински е бивш журналист с над 13 години стаж в българския телевизионен ефир. С магистър по „Журналистика“, той стартира кариерата си през месец август 2008г. в телевизия Канал 3, под ръководството на Сашо Диков. Започнал е като репортер, а година по-късно става водещ, автор и продуцент на емблематичните за времето си спортни предавания - "Едно към едно" и "Спорт в обектива".

През 2015г. преминава в редиците на bTV, където е бил водещ на спортна рубрика в сутрешния блок "Тази сутрин" и репортер в "bТV новините". Паралелно с това е водил и част от обзорните предавания "Зона спорт" и "Ринг 24" по RING TV (собственост на „bTV Media Group“).

За свободата на словото ще отбележим, че напуска и двете телевизии - Канал 3 и bTV, заради опит за цензура и спрени репортажи свързани с Пеевски. А следващата медия, в която продължава работата си - BIT, направо я купиха, за да я закрият. Мафията у нас, не се различава от тази в целия свят. Навсякъде обичат тишината.

След едногодишната му авантюра с bTV, в средата на 2016г., стартира авторското си предаване "Спорно за спорта", на което е водещ, редактор и репортер по телевизия Би Ай Ти, ръководена тогава от телевизионната легенда Нери Терзиева (Светла й памет!). Три години по-късно, след "опраскването" и на тази медия от мафията, продължава битката си в БСТВ, като водещ и продуцент на предаването "Червен картон". В този интервал от време, до края на 2021 г., за кратко е бил и ко-водещ, заедно с Крум Савов в токшоуто "На Ринга", което се излъчваше като външна продукция в ефира на 7/8 TV.

На 13 декември 2021г. получава предложение от министър Радостин Василев да стане част от екипа му в Министерството на младежта и спорта и става директор на дирекция "Връзки с обществеността и протокол". Заедно с екипа на Радостин Василев стартират безпрецедентен кръстоносен поход срещу мафията и мутрите в спорта, което не се хареса на задкулисието. Следва демаскирани на националните предатели от ПП-ДБ и нататък историята е ясна, но битката със задкулисието продължава и към този момент. Мафията взе глътка въздух, но засега.

 

От месец август 2022г. е член на УС на гражданско движение "Силна България", с председател Радостин Василев. Най-доброто тепърва предстои...

 

Време е за МЕЧ!

Кирил Веселински

bottom of page