top of page

Биография:

Деян Петков е на 36г., родом от град Плевен. Завършил Гимназия с Преподаване на Чужди Езици в гр. Плевен и е бакалавър по Противодействие на Престъпността и Опазване на Обществения Ред с профил Криминалистика от ВСУ “Черноризец Храбър” - гр. Варна.

Притежава 7-годишен опит в сферата на съдебното изпълнение и 3-годишен опит в изграждането и администрирането на бази данни. Владее два програмни езика. Преподавател по английски език в гимназиален курс.

Политическият му път тръгва от гр. Плевен в края на 2020г., когато се запознава с Радостин Василев и започват заедно битката с мафията, която иска да притежава държавата.

Народен представител и парламентарен секретар в 47-то Народно Събрание.

Член на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и член на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество в 47-то Народно Събрание. Напуска партията от която е излъчен за народен представител и остава независим народен представител, поради личната си убеденост, че пътят за България трябва да е нов, различен, с чист начин на работа и адекватна, прозрачна политика. Непримирим към мафиотския модел на управление, който е пуснал пипалата си на всички нива във властта и с лична мисия за прочистване на системата от корупция и безнаказаност. Вярва, че е дошло времето, в което народа ще потърси сметка на управляващите и най-накрая в България ще има осъдени политици. Не се страхува да влиза в битки в името на България.

През месец август 2022г. става част от УС на Гражданско Движение “Силна България” с председател Радостин Василев, което в последствие прераства с ПП “Морал Единство Чест”, на която е учредител и част от ИС.

Владее английски и руски език.

Семеен с две деца.

Деян Петков

bottom of page